Експлозията е избухнала в Киреевски район на руската Тулска област. Съобщава

...
Експлозията е избухнала в Киреевски район на руската Тулска област. Съобщава
Коментари Харесай

Русия: Украински дрон ударил руската Тулска област

Експлозията е избухнала в Киреевски регион на руската Тулска област. Съобщава се за минимум трима ранени.  

Причината за детонацията в Киреевск, Тулска област, е украинският дрон Ту-141  " Стриж ", препълнен с експлозиви. Това заяви ТАСС, като цитира изказване на съветското министерство на защитата.

Киевският режим се опита да нападна с безпилотния аероплан " Стриж " в региона на Тула, устройството беше дезактивирано благодарение на съветската радиоелектронна битка (РЕБ). Това гласи известието на съветското министерство на защитата.

Надеждно покритие от тази посока се обезпечава от групата съветски системи за противовъздушна защита, ситуирани в региона на Тула, в това число зенитно-ракетни системи С-300 и Панцир-С1, както и системи за радиоелектронна битка " Полюс-21 ". " По-конкретно, системата за радиоелектронна битка " Полюс-21 " извърши удар върху украински ударен дрон, вследствие на което неговата навигационна система беше деактивирана. Безпилотният летателен уред, изгубил ориентировка, падна покрай село Киреевск, Тулска област ", прибавят военните.

От ведомството означиха, че на мястото на рухването на дрона работят експерти от Министерството на защитата, Министерството на изключителните обстановки и правоприлагащите органи.

По-рано беше обявено, че този БЛА е безпилотен летателен уред за оперативно-тактическо разузнаване.

" Интерфакс " заяви по-рано за случая, като цитира изказване на районната комисия по сигурността в неделя. 

" На 26 март в региона на Киреевски избухна детонация, вследствие на която бяха отчасти развалени три жилищни здания. Двама души са получили леки пострадвания, оказана им е здравна помощ ", се споделя в известието.

Отбелязва се, че на място работят оперативни служби, проведен е кордон. От името на губернатора Алексей Дюмин ръководителите на правоприлагащите органи, ръководителят на Комитета по районна сигурност на Тулска област заминаха за Киреевск, с цел да координират всички дейности и да изяснят събитията на случая.

Към момента няма опасност за сигурността на популацията и инфраструктурата, оповестиха от комисията. Обстоятелствата около случая се обясняват, гласяха по-ранните известия. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР